Ceramica Fiore

Despre KAI Group

 

KAI Group este cel mai mare producator de placi ceramice din Europa de Est si este detinut in proportie de 70% de fondul de investitii Advent International. La nivel local compania isi propune sa devina cel mai important furnizor de placi ceramice cu o cota de piata de aproximativ 25% din totalul pietei de placi ceramice pana in 2012. KAI CERAMICS se pozitioneaza prin capabilitatile sale ca si alternativa la importurile din Spania si Italia.

Centrele de productie ale companiei, localizate strategic la numai 140 km de Bucuresti in Isperih si Shumen, Bulgaria, au o capacitate de productie de 18 milioane m² de placi ceramice pe an, productia fiind destinata in proportie de peste 50% pietelor din Europa de Vest, precum Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Luxembourg, Suedia, Finlanda, Austria, Ungaria, Danemarca, Norvegia si chiar Australia. In total centrele de productie din Bulgaria deservesc peste 19 piete europene, cu produse ceramice din categoria entry level si medium-high. Cele doua fabrici sunt utilate cu utilaje noi comparabile tehnologic cu liniile de fabricatie din centrele de productie cu traditie din Spania si Italia, gratie investitiilor de tehnologizare care au depasit valoarea de 40 milioane EUR. 

Initial companie de stat, producatorul de placi ceramice KAI a fost preluat în 1998 de fondul de investitii Rosslyn Capital Partners, intrand intr-un amplu proces de modernizare si retehnologizare. In 2007, fondul american de investitii Advent International a cumparat 70% din actiunile companiei, devenind actionar majoritar. La nivel de grup compania a atins în 2009 o cifra de afaceri de 50 milioane EUR. 

 

Toate drepturile rezervate KAI Ceramics
Web design: Happy Web