Ceramica Fiore

KAI Ceramics lanseaza gama Progres Ceramica

KAI Ceramics lanseaza o marca proprie de placi ceramice si introduce pe piata gama Progres Ceramica, creata in colaborare cu centre de design din Spania si Italia, precum Stylgraph, Tecnografica si Poligraph. Gama cuprinde peste 20 de modele, in 100 de variatii cromatice si este disponibila pe piata din Romania incepand din luna aprilie. 

Dedicate segmentului mediu-lux, placile Progres Ceramica vor avea preturi cuprinse intre 10 si 20 EUR/mp si vor fi disponibile doar in retelele de magazine specializate. 

Gama include o serie de colectii, dedicate amenajarilor de interior si de exterior. Se disting modelele florale sau geometriile in relief, dar si placile simple, uni, in tonuri neutre precum si seriile de placi care imita metalul. "Punem un mare accent pe formate noi, atipice, dar si pe texturi si reliefuri ingenioase, care creaza iluzii optice reusite " a declarat Catalin Rotaru, Country Manager KAI Romania. Noile texturi propuse de KAI Romania s-au obtinut prin procedee avansate de fabricatie, printre care si tehnica denumita "dry application", care permite decorarea placilor cu elemente in relief pronuntat.

Noua serie propune o gama cromatica foarte generoasa. In cadrul Progres Ceramica se regasesc si culorile calde, in tonurile derivate din nuantele pamantului, de la bej la orange, dar si culorile moderne, indraznete, precum violet, bordeaux sau rosu. In plus, compania a dezvoltat si o colectie de texturi metalice, ce imita inoxul sau aluminiul. 

Gama de placi Progres Ceramica aduce in prim plan noi formate de placi ceramice, care s-au impus ca si tendinta la targurile Cevisama si Cersaie – precum 20x50 cm, 33x50 cm, 45x45 cm, 50x50 cm si 30x60 cm. Varianta de format 33x50 cm se remarca prin usurinta cu care se pot forma module de 1m², fapt care permite un calcul mai eficient al suprafetelor, dar si un montaj mai simplu si mai curat, fara imbinari realizate din placi taiate la fata locului. Formatul de faianta de 33x50 cm este completat ideal de placile de gresie in doua dimensiuni, 33x33 cm si 50x50 cm, fapt care permite un joc cu variante infinite de culoare si formate in cadrul unei amenajari.

Denumirea marcii are o dubla insemnatate. " Pe de o parte, ne dorim sa  promovam utilizarea gresiei portelanate, in special in cladirile publice si spatiile rezidentiale care au nevoie de finisaje foarte rezistente la trafic sau la schimbari de temperatura. De aici si PRO-GRES", a declarat Catalin Rotaru, Country Manager KAI Group Romania. "Pe de alta parte, numele semnifica si progresul KAI in ceea ce priveste capacitatile tehnologice si noul focus pe design", a mai completat acesta.

Compania intentioneaza sa lanseze in fiecare an o noua serie de produse, care va respecta atat noile tendinte, cat si preferintele pietei locale. Modelele lansate anterior raman in productie pentru continuitate, fiind pastrate in functie de gradul de cerere din partea clientilor. 

Toate drepturile rezervate KAI Ceramics
Web design: Happy Web